De största svenska ljudbokstjänsterna är Bokus Play, Storytel och BookBeat. Bokus Play erbjuder ljudböcker och e-böcker från flera olika förlag, medan Storytel och BookBeat främst erbjuder ljudböcker från sina egna förlag. Alla tre tjänsterna erbjuder provperioder för att du ska kunna testa deras utbud innan du bestämmer dig för att prenumerera.

En fördel med ljudbokstjänster är att du kan lyssna på böcker när du inte har tid eller möjlighet att läsa, till exempel när du är på resande fot eller tränar. Detta kan vara särskilt användbart om du har en lång resa eller ett tungt schema. Ljudbokstjänster erbjuder också ett stort utbud av böcker i olika genrer, så det finns något för alla smaker.

En nackdel med ljudbokstjänster är att de ofta kräver en prenumeration, vilket kan bli dyrt i längden. Dessutom kan det vara svårt att få tillgång till vissa böcker som inte ingår i utbudet hos en viss ljudbokstjänst. Detta kan vara frustrerande om du vill läsa en viss bok men inte kan hitta den på din ljudbokstjänst.